Har du ondt i livet eller i sjælen?

Helse og sundhed

Har du ondt i livet eller i sjælen?

Indholdsfortegnelse

Gør livet lidt ondt? Er der ting, der er svære i livet, noget som du gerne vil ud af, ind i eller væk fra? Har du myldretanker og er det svært for dig at koncentrere sig i længere tid af gangen uden at komme til at tænke på alle de ting, der driller – enten i livet, på jobbet eller i kærligheden?

Frygt ej, giv ej op – du kan gå i psykoterapi uanset om du bor i Århus, København eller Odense. 
Formålet med at gå i psykoterapi er at du skal få det bedre. Du skal få det bedre med dig selv, din hverdag skal blive bedre og dit liv skal i det hele taget blive meget bedre. Fordi livet handler om at have det godt.

At have det godt med sig selv og sine nærmeste, men det vigtigste forhold du nogensinde vil have i dit liv, er det forhold du har til dig selv. Læs lige den sætning igen, for den er så sandt som noget kan være: Det vigtigste forhold du nogensinde vil have i dit liv, er forholdet til dig selv. Hvis du ikke har et godt forhold til dig selv, vil der opstå en skævvridning i dit liv, som kun vil føre dårlige ting med sig. Og det har du bare ikke brug for.

Du er vigtig

Du er vigtig. Det glemmer vi ofte i hverdagen, at vi som individer er vigtige og har ret til at have det godt. Det handler ikke kun om at alle andre omkring dig, skal have det godt, du skal også have det godt. Det er derfor at din relation til dig selv er vigtig at have fokus på og vigtig at dyrke. Det betyder for eksempel at din mening har betydning og gælder.

Det betyder, at du har ret til at sige fra og sige nej, når der er ting, som du ikke har lyst til at være en del af eller deltage i. Det betyder du gerne må respektere dig selv og at du skal respekteres af andre mennesker og hvis andre mennesker ikke respekterer dig, så skal alarmklokkerne ringe. Og de skal ringe højt, fordi det er din opgave, dit job at sige fra og det er dig, der skal sige ”hertil også ikke længere”.

Så hvis du er i tvivl om, hvad det vil sige at respektere sig selv, så er det ret simpelt. Det handler om at lytte til sig selv og sine egne tanker og meninger – kan du det?

Tags: , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *