Tips til den første flytning til Aarhus

Helse og sundhed

Tips til den første flytning til Aarhus

Lejligheder Århus Ø, Lejligheder i Aarhus C, Lejligheder i Aarhus N og så videre. Det er første gang du skal flytte og du har vitterligt ingen anelse om hvad der venter dig, og hvilken by det helt præcist er du skal flytte til. 

Hvilket område er bedst?, Er der langt fra den ene bydel til den anden?, Hvor ligger universitet? og så videre. Der er som oftest flere spørgsmål end svar, når snakken falder på at flytte – men bare rolig. I denne aritkel giver jeg dig nogle af de bedste tips- og tricks om at flytte til Aarhus. 

Jeg har boet her hele livet og mener bestemt at jeg burde være kvalificeret til at komme med et par gode fifs. 

Her bør du bo

Kigger vi tilbage på de tre områder i første linje af artikel, så er der ingen tvivl om at Aarhus Ø er det valg du burde gå med. Placeret helt ude på spidsen af havnen rejser den arkitektoniske perle sig over byen som et varetegn for en by i konstant udvikling. Aarhus Ø har vand til fire sider, skov meget tæt på og en helt unik atmosfære som du uden tvivl bliver helt forelsket i. 

Hvis du alligevel vælger at bosætte dig i enten Aarhus N eller syd, så bør du som minimum være forberedt på at skulle cykle en masse – da Aarhus er en bakkeby. 

Universitet

Hvis du kommer som studerende er dette til dig. Aarhus Universitet er enormt og fylder en stor portion af indre by. Universitet er let genkendeligt da alle murstene er lavet i en lys sten. Universitet ligger oppe ad Nørreport. 

Skal du starte på universitet kan det være en god idé at tage turen forbi et par uger før, for at sikre dig at du ved hvor din bygning er – det kan være svært at skille den ene fakultet fra den anden – og du skulle nødigt komme forsent første skoledag. 

Skove- og Strande

Aarhus har nogle fantastiske skove og strande i henholdsvis nord- og syd. Nordpå ligger Risskov der med sine mange ramsløg er en jagtmark for hjemmebagere der er tosset med ramsløg. I bunden af Risskov ligger den permanente – en af Aarhus’ mest populære strande der bestemt er et besøg værd. 

I syd ligger Marseligborg Skov, Dyrehaven og Moesgaard Strand. Det er et meget stort område der ville tage en hel dag at udforske – heldigvis er der veje i skoven, så du kan komme nemt omkring.   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *