Mange glidecremer indeholder allergi- og hormonforstyrrende stoffer

Helse og sundhed

Mange glidecremer indeholder allergi- og hormonforstyrrende stoffer

Mange danske par (eller singler) bruger glidecreme i forbindelse med samleje, leg med sexlegetøj m.m. Er du en af de mange danskere, der har glidecreme i skuffen, er det vigtigt, at det ikke er en hvilken som helst glidecreme. Faktisk er der stor forskel på glidecremerne – både i forhold til, hvad de egner sig til, men også hvad de indeholder.

Desværre er der mange glidecreme, der kan findes på det danske marked, der indeholder både allergi- og hormonforstyrrende stoffer. Det er selvsagt ikke just positivt, hvorfor det er vigtigt, at du aktivt undgår brugen af disse. Op til flere glidecremer på det danske marked indeholder også parfume, hvilket du også bør styre udenom.

Dit valg af glidecreme er ikke ligegyldigt

Som du også kan læse herover, er dit valg af glidecreme ikke helt uden betydning. Du skal ganske vist sikre, at det er effektivt, og det opnår den ønskede effekt. Derfor skal du også være opmærksom på, at der er forskel på de cremer, der er lavet til at modvirke tørhed i skeden og brug analt. Derfor skal du også tage højde for dette, når du vælger.

Glidecreme skal dog ikke blot være effektivt. Det er også vigtigt at sikre, at det ikke er skadeligt at bruge det. Derfor skal du selvfølgelig ikke bruge en glidecreme, hvis den har et indhold af enten allergi- eller hormonforstyrrende stoffer. Det kan være svært at sikre sig dette, men en god idé er at holde sig til de glidecreme, der er anbefalet af Forbrugerrådet Tænk.

De har nemlig testet en lang række glidecreme, der forhandles på det danske marked. Med afsæt i denne test har de netop fundet ud af, at der er mange af dem, der indeholder skadelige stoffer. Det koster en smule at få adgang til denne test, men det er penge, der er godt givet ud, da de sparer dig for at udsætte dig selv og din partner for skadelig glidecreme.

Det er ingen skam at bruge glidecreme

Det er ikke alle, der er lige åbne omkring deres sexliv. For mange er glidecreme derfor heller ikke noget, som de har lyst til at tale om.

Det kan fx være, at man som kvinde eller pige oplever tørhed i skeden. I et sådan tilfælde vil glidecreme være en god måde at modarbejde det på, men ikke alle er komfortable med at dele det med deres partner. I denne sammenhæng er det vigtigt at understrege, at der ingen skam er forbundet med brugen af glidecreme – det er helt normalt.

Et svar

  1. Oscar H. siger:

    Helseogsundhed.dk – Hawdy,
    Det sku godt gået – god læsning ;-P
    Rigtig god dag. Oscar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *