Beregn din BMI og hold styr på din sundhed

Helse og sundhed

Beregn din BMI og hold styr på din sundhed

BMI beregner – hold øje med din vægt og sundhed

Dit BMI (Body Mass Index) er et tal, som du kan bruge i forbindelse med vægtkontrol. Det er en udregningsmetode, som har eksisteret i mere end 150 år, og som fortsat anvendes i sundhedsvæsenet i dag. Beregningen blev udviklet tilbage i 1830\’erne til at afdække levestandarder i forskellige befolkningsgrupper. 

For at udregne dit BMI, skal du bruge din højde og vægt, som eksemplet her: 

Højde i cm:175
Vægt i kg:75
Body mass index 24.49 

Det er vigtigt, at du har kendskab til, hvordan du bruger en BMI beregner for, at du kan få en korrekt og brugbar anvendelse af redskabet, og det er også vigtigt, at du tager BMI\’en med et gran salt, da det kan være svært at vurdere, om det gør dig undervægtig eller overvægtig. Metoden bruges også den dag i dag, og har til formål at afdække din vægt ud fra gennemsnittet. Du kan bruge en BMI beregner til at få indblik i, om du vurderes som undervægtig, normalvægtig, overvægtig eller ekstrem overvægtig. Du skal dog være opmærksom på, at udregningen ikke tager forbehold for kropsbygning, alder eller forskel på mænd og kvinder. 

Du skal tage for din kropsbygning og muskelmasse, når du anvender en BMI beregner. Den bedste måde at bruge udregningsmetoden på er i kombination med et spejl. Husk også på, at det er sundt at have fedt på kroppen, og både mænd og kvinder skal have en vis procentdel fedt. Mens kvinder gerne skal have mellem 21-36 % fedt på kroppen, skal mænd have mellem 8-25 % fedt. 

Placeringen af fedtet på kroppen har stor indvirkning på din sundhedstilstand. Når du kigger dig i spejlet, kan du konstatere, om fedtet hovedsageligt er placeret på maven, eller om det er jævnt fordelt. Befinder fedtet sig primært på og omkring din mave, og får du et resultat fra BMI udregneren, som placerer dig over 24,9, kan der være brug for at lave livsstilsændringer.

Hvad bruger du BMI udregningen til?

BMI beregningen bruges til at afdække, hvor du befinder dig rent vægt- og sundhedsmæssigt. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du bør tabe dig eller om du er normalvægtig, så kan du få en god indikator ved at udregne dit BMI. 

Du kan bruge en BMI beregner i flere forbindelser:

– Som redskab til at afdække din udvikling i et forløb med vægttab
– Som redskab til at afdække din sundhedstilstand ud fra et vægtperspektiv
– Som motiverende redskab til at skabe en sundere livsstil
– Som redskab til at afdække sygdomsrisiko.
– BMI beregneren er et simpelt redskab, som du kan gøre brug af derhjemme. Det kan fungere som en motivationsfaktor for dig, hvis du har sat gang i et forløb med vægttab. Her kan du bruge metoden med jævne mellemrum for at få indblik i, hvor meget du er gået ned i vægt.

Vores vægt har stor indflydelse vores sundhedstilstande. Det er forbundet med sundhedsrisici at være både under- og overvægtigt. Som overvægtig har du forøget risiko for kredsløb- og hjertekarsygdomme, mens du som undervægtig vil have øget risiko for at pådrage dig helbredssygdomme som følge af et svækket immunforsvar. Oplever du en pludselig og markant vægtændring, kan det være tegn på sygdom, og du bør derfor holde øje med din vægt og større udsving i den. 

 

7 svar

 1. Agnes E. siger:

  Konge artikel – Helseogsundhed.dk
  Dejlig nyhed Mvh.. Agnes

 2. Adam N. siger:

  Hullehøj
  Langt fra enig, men jer om det 😛
  Venligste hilsner, Adam N.

 3. Aksel A. siger:

  Helseogsundhed.dk Hullehøj, Det er dejligt at se at i kommer med flere og flere nyheder
  Rigtig god aften, Aksel A.

 4. Benjamin M. siger:

  Heja Fin artikel De bedste hilsner, Benjamin M.

 5. Villads G. H siger:

  Heej, Helseogsundhed.dk Jeg er godt nok fan – det må jeg indrømme 😉 På forhånd tak, Villads

 6. Mynte I. siger:

  Konge artikel, Helseogsundhed.dk Faldt lige over jeres artikel: Beregn din BMI og hold styr på din sundhed og jeg er virkelig fan.
  Rigtig god aften, Mynte

 7. Nora M. siger:

  Helseogsundhed.dk – Hey,
  Er det bare jeres personlige meninger man kan læse om eller?
  Venligste hilsner fra. Nora M.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *